Estem preparant el nou espai virtual per al curs 2017-2018. Si voleu visitar-lo cliqueu a l'ENLLAÇ! 

dilluns, 30 de gener del 2017

Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Avui hem celebrat el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, però a l'escola ja fa uns quants dies que en parlàvem. Ha estat una celebració molt bonica en la que alumnes de diferents cursos han expressat alguns pensaments per a la pau, són els següents:

P3 A i B: Tots els nens del meu carrer volen jocs, colen somriures. Tots els nens del meu carrer volen créixer i viure bé.

P4 A i B: Tots els nens cantem cançons perquè els homes ens escoltin, tots els nens cantem cançons perquè els homes siguin bons.

P5 A: Cada nen del meu país té el desig de ser feliç.

P5B: Tots els nens i nenes volem pau i germanor.

1r A: Tots els nens i nenes han de tenir una casa i una família per estimar.

1r B: Volem que els nens estiguin a casa seva. Volem que no els falti menjar, aigua i molta felicitat amb la seva família.

2nA: Si fos mag canviaria les bombes per regals i tots seríem més amics i feliços en aquest món.

2n B: Desitgem que els nens i nenes de Síria trobin una ciutat que els deixin passar i que puguin viure feliços.

3r A: Desitgem que els malalts dels hospitals es recuperin aviat, tornin a casa i estiguin contents. Volem que els pobres i els refugiats rebin ajuda, tinguin amics, família, bons aliments, roba i una casa. No volem violència ni guerres, volem que s'acabin a tot el món.
Ens hem d'ajudar els uns als altres, ser més amables, més simpàtics i procurar que tots siguem feliços.

3r B: El nostre desig és que no hi hagi guerra i que ningú mori ni s'hagi de traslladar, que els nens i nenes refugiats puguin anar a l'escola i que puguin venir a casa nostra.

4t A: Sou unes persones molt valentes. Us mereixeu un bon regal: que tothom us aculli amb els braços oberts i que torneu a ser feliços a la vostra nova llar. Us desitgem molta sort.

4t B: Hola Omar i Aslan: seia bonic que no us haguéssiu de refugiar mai més, que trobeu una família estable que estigui amb vosaltres per sempre, que tingueu una escola on aprendre i molts amics i amigues que us estimin i us cuidin.

5è A: Sí, són els refugiats!
Persones, que les han fet fora de la seva pròpia casa.
De nens innocents fins a vells que no poden caminar.
Els han fet fora sense pietat, amb sang freda. Sí, són els refugiats!
"Els conflictes s'han d'aturar
per la vida poder continuar"

5è B: Desitgem que tots tinguem els mateixos drets i puguem viure en família, pau i harmonia.


6è A i B: La nostra aportació com a escola és respondre amb pau on hi hagi conflicte, amb calma on estigui la recança, amb amabilitat on aparegui l'odi, amb solidaritat on surti l'egoisme. BONA JORNADA DE LA PAU!

Després hem lligat aquests pensaments a un globus que hem deixat volar per a que arribi a tothom. Finalment hem fet un cor entre tots, símbol de l'amor que hauria d'unir a tots els pobles del món.

Ha estat una festa molt bonica!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada